Nijlenaar organiseert WK voor straatkinderen

Nijlenaar organiseert WK voor straatkinderen

Nijlenaar organiseert WK voor straatkinderen

Print
Nijlen - Nijlenaar Patrik Van Hove organiseert in Brazilië op dit moment een wereldbeker voor straatkinderen. Die krijgt minder aandacht dan de echte, maar het belang voor de deelnemers is niet te onderschatten.

Van Hove trok de voorbije twee decennia door de Braziliaanse sloppenwijken en probeerde tijdens zijn vele reizen zoveel mogelijk mensen te helpen Met zijn vzw SOS Brazilië deed hij al die jaren tal van mooie projecten voor straatkinderen en realiseerde hij school- en landbouwprojecten. Hij organiseerde in zijn regio ook verschillende 'sambavoetbalevenementen' met Braziliaanse voetballers uit de Benelux om geld in te zamelen. Maar ondanks het feit dat de activiteiten van de vzw de voorbije jaren werden afgebouwd, doet van Hove nu weer iets moois.

"Samen met de plaatselijke straathoekwerker Alexander heb ik het initiatief genomen om in Rio de Janeiro een wereldbeker voor straatkinderen te organiseren tijdens het echte WK. Met steun van de sociale voetbalprojecten van ex-topvoetballers Gerson en Jairzinho probeer ik de straatkinderen te mobiliseren. Een deel van de middelen zal na afloop naar deze organisaties gaan. Het tornooi is gestart op 5 juni en de finale wordt gespeeld op 22 juni. Het evenement zal ook enkele dagen in de stad Recife georganiseerd worden, in samenwerking met de jeugdcoach van stervoetballer Rivaldo", legt hij uit.

Lees meer in Gazet van Antwerpen, Editie Zuid.

Bert Provoost

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio