Familie verlamde motorcrosser vraagt broer om te stoppen met cross

De 25-jarige motorcrosser Joël Roelants uit Grobbendonk kwam zaterdag tijdens de oefenrondes voor de kwalificaties van de GP MX Italië zwaar ten val en brak twee ruggenwervels. Mogelijk is hij voor de rest van zijn leven verlamd. Na het ongeluk werd ook broer Axel door de familie gevraagd om te stoppen met de sport.

sstoffels

De familie Roelants is bezeten van de motorsport, maar na dit ongeval is het twijfelachtig of die passie blijft. "Vader (Walter, red.) heeft vroeger gecrost en mijn broer en ik kregen de cross mee met de paplepel", aldus Axel Roelants. "Normaal gaat heel de familie mee als Joël in het buitenland een competitie betwist: vader, moeder en ik. We maakten er altijd een familie-uitstap van en hebben Joël al over de hele wereld gevolgd. Maar nu bleven moeder en ik thuis omdat ik moest deelnemen aan de cross in Lommel. Door het ongeval heb ik afgezegd."

"Mijn moeder heeft onmiddellijk gevraagd om definitief te stoppen met crossen. Zij niet alleen trouwens. Heel de familie. Ik weet het nog niet. Er is geen mooiere sport dan motorcross. Ik ga het nu nog niet beslissen, eerst dit ongeval verwerken. We moeten blijven hopen", meent Axel. "Gelukkig krijgen we heel veel steun. Joël heeft een grote Facebookfanclub maar ook op de cross heeft hij veel fans. Hij is echt een van de publiekslievelingen omdat hij zo veel karakter heeft."

Na een telefoontje gisteren in de vooravond van orthopedisch chirurg Toon Claes met de vader van Joël kwam er hoopgevend nieuws. "Hij had al terug gevoel in beide benen", aldus dokter Claes. "Dat geeft hoop, maar het blijft toch afwachten. Niemand kan op dit ogenblik de afloop voorspellen." Want dat Joël weer gevoel in de benen heeft, hoeft niet te betekenen dat van verlamming geen sprake is.

Lees meer in Gazet van Antwerpen- Editie Stad

Foto: Op bovenstaande foto ziet u Joël Roelants, Axel's broer, aan het werk

Hans Otten/Alex Kestens/ Jürgen Schrooten

Foto GVA

Aangeboden door onze partners

Meest gelezen

Vastgoed

Jobs in de regio