Stappenplan moet kindermishandeling voorkomen

Stappenplan moet kindermishandeling voorkomen

Stappenplan moet kindermishandeling voorkomen

Print
Boom - Met een stappenplan bij een vermoeden van kindermishandeling onder de noemer 'Durf je nek uitsteken' heeft het OCMW-Boom een provinciale prijs gekregen. Ze lieten Mol en Oud-Turnhout achter zich.

De provincie beloont organisaties die kindermishandeling willen tegengaan. Voor twee jaar startte ze zelf met een vormingspakket 'kindermishandeling, een actie waard' van de provinciale dienst Welzijn & Gezondheid.

"Het bestrijden van kindermishandeling, vraagt een multidisciplinaire aanpak. Daarom is het vormingspakket nadrukkelijk gericht op alle diensten die werken met kinderen en ouders, die geen hulpverlenende opdracht hebben inzake kindermishandeling. Er werden drie gemeenten genomineerd die hierop hebben verder gewerkt. Boom haalt het omdat het belang van samenwerking tussen een heleboel diensten er sterk in is benadrukt. De rol van elke partner, van de elf samenwerkende actoren, wat meteen een breed draagvlak creëert, is in hun draaiboek opgenomen", legt gedeputeerde Peter Bellens (Welzijn en Gezondheid) uit.

"Het OCMW, de gemeentelijke preventiedienst en de lokale politiezone Rupel namen het voortouw en zijn zo met nog acht andere actoren en partners tot een stappenplan rond kindermishandeling gekomen, dat we de naam "Durf je nek uit te steken" hebben gegeven", legt Lize Van Dyck, coördinator lokaal sociaal beleid (OCMW Boom) uit. De samenwerking heeft geleid tot het samenstellen van een lijvig boekje waarin stap voor stap wordt uitgelegd wie wat kan en moet doen bij een vermoeden van kindermishandeling. Het boekje 'Durf je nek uitsteken' kan u ook op de website bekijken.

Jan BOEY

Foto Dirk Van de Velde

www.boom.be

MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio