VRT-collega's reageren verrast op N-VA-senator Becaus

VRT-collega's reageren verrast op N-VA-senator Becaus

VRT-collega's reageren verrast op N-VA-senator Becaus

Print
De outing van voormalig VRT-anker Jan Becaus voor N-VA maakt op Twitter heel wat reacties los. Heel wat oud-collega's reageren verrast, al merkt men hier en daar op dat "de Vlaamse reflex" van Becaus onder vier ogen af en toe wel naar boven kwam.

"Jan Becaus en Pol Van Den Driessche worden gecoöpteerde senatoren voor N-VA. Van een verrassing gesproken", tweette Wetstraatjournaliste Goedele Devroy kort nadat het nieuws bekendraakte. Ook presentatrice Ihsane Chioua Lekhli van De Zevende Dag noemt het "toch wel een verrassing". Nieuwslezer Fatma Taspinar hield het op "holy smoke".

Toch komt het nieuws niet voor alle oud-collega's als een complete verrassing. "Tijdens privé-gesprekken op de redactie was de Vlaamse reflex van Jan Becaus al lang opgevallen. Met brede glimlach fijn geformuleerd...", reageert politiek journalist Johny Vansevenant.

Voormalig VRT-collega en kersvers partijgenoot Siegfried Bracke herinnert dan weer aan het artikel op zijn eigen blog, neergepend toen Becaus vorig jaar afscheid nam van de VRT-nieuwsdienst. "Niets is wat het lijkt. Zelfs Jan Becaus niet", schreef de N-VA'er toen.

"Becaus heeft over weinig geen uitgesproken mening, maar hij spreekt ze alleen uit bij intimi, in vertrouwen. Ook dan blijkt niets te zijn wat het lijkt, en zelfs dat niet. Over god en vaderland, over koning en kardinaal, over links en rechts."

De opvolgers van Becaus bij het Journaal houden het tot slot - naar de traditie van hun voorganger - erg neutraal in hun reacties. Hanne Decoutere kondigde het nieuws slechts aan op Twitter, Goedele Wachters hield het bij een grapje: "Wordt dat nu kattenpis in de rode pluche? Alvast tante Kaat bellen?"

Lees ook Jan Becaus in Senaat voor N-VA

Nu in het nieuws