De Bruyne en Origi staken training, maar "geraken 100% fit"

Print

De Bruyne en Origi staken training, maar geraken 100% fit

De zaterdagtraining bracht niets dan rampspoed voor de Rode Duivels. Zowel Kevin De Bruyne als Divock Origi moesten na een onderling partijtje afgevoerd worden. Bondscoach Marc Wilmots liet gelukkig al snel via Twitter weten dat de twee spelers "100% fit zullen zijn" voor de match van dinsdag tegen Algerije. Ook derde doelman Sammy Bossut kampt met een blessure en kon zelfs niet meetrainen. Hij is drie tot vier dagen out.

Kevin De Bruyne heeft zaterdag de training van de Belgen in hun resort in Mogi das Cruzes moeten staken. De Wolfsburg-middenvelder bleef liggen na een duel met Dries Mertens en moest uiteindelijk naar binnen geholpen worden. De Bruyne lijkt een blessure opgelopen te hebben aan zijn enkel, maar volgde daarna de training wel verder van aan de zijlijn.

Ook Divock Origi moest worden afgevoerd. In een onderling partijtje van vijf tegen vijf blesseerde de spits van Lille zich aan de rechterenkel na een duel met Moussa Dembélé. Hij werd meteen verzorgd, kreeg een zak ijs tegen de pijnlijke enkel en werd nadien door twee kinesisten van het veld geholpen. Daarna werd Origi met de auto afgevoerd.

De blessures van De Bruyne en Origi vallen gelukkig mee. "Volgens mij waren het gewoon blauwe plekken. Ik heb een goede medische staf en vandaag zal die haar werk hebben. Over Origi weten we morgen weer", zegt bondscoach Wilmots die nadien liet weten dat de twee spelers fit zullen zijn voor de match tegen Algerije.

Pittige training

Tijdens de onderlinge partijtjes ging het er soms behoorlijk pittig aan toe en er moesten ook enkele brandjes geblust worden. "Ik heb het liever zo", aldus de bondscoach. "De spelers tonen een grote winnaarsmentaliteit en willen al hun wedstrijdjes winnend afsluiten. Ruzie is er niet. En als er dan toch een blessure komt, heb ik altijd iemand anders klaarstaan als vervanger. Ik heb geen tijd om te treuren bij blessures", klonk het.

De laatste geblesseerde heet Sammy Bossut. De derde doelman van de Rode Duivels heeft last van een blijvende bloeduitstorting in de kuit en kon daardoor niet meetrainen. Hij onderging een echografie en daaruit bleek dat hij drie à vier dagen out zal zijn.

Lees ook Echo voor Sammy Bossut in Brazilië
En Marc Wilmots: "De kleinste fouten betaal je cash"

door Ludo Vandewalle in Brazilië

Foto's Photo News / EPA