Bart Goor (41) wil punt zetten achter voetbal

Bart Goor (41) wil punt zetten achter voetbal

Bart Goor (41) wil punt zetten achter voetbal

Print
Na een rijkgevulde voetbalcarrière van 23 jaar houdt Bart Goor het wellicht voor bekeken. De 41-jarige Kempenaar kreeg nog geen nieuw contract bij tweedeklasser Dessel en wil een punt zetten achter zijn loopbaan. Goor maakte naam bij Anderlecht, werd in de herfst van zijn carrière ontslagen bij Beerschot en groeide tussendoor uit tot een van boegbeelden van de Rode Duivels.

Het is nog wachten op de officiële aankondiging, maar wellicht krijgen we Bart Goor niet meer te zien op een voetbalveld. Goor was de voorbije maanden nog actief bij Dessel Sport in tweede klasse en deed ondanks zijn vergevorderde leeftijd acht keer de netten trillen. Een nieuwe verbintenis zit er niet in.

"Ik weet nog niet wat ik volgend seizoen zal doen", vertelde Bart Goor op TV Limburg. "Van Dessel heb ik nog niets gehoord. Ik heb met veel plezier in Dessel gevoetbald en ik ben blij dat ik heb bijgedragen aan het behoud in tweede klasse. Maar ik denk dat het stilaan tijd wordt om te stoppen. Het is mooi geweest."

Over zijn clubcarrière hoeft Goor inderdaad niet te blozen. Bij Anderlecht rijfde hij vier titels en een beker binnen en op zijn 39ste stond hij bij Westerlo nog regelmatig in de basis in eerste klasse. Zijn lang uitgesponnen carrière op het hoogste niveau had Goor te danken aan zijn haast extreme zin voor professionalisme.

6,2 miljoen

Op het toppunt van zijn carrière was het jeugdproduct van Verbroedering Geel wel 250 miljoen oude Belgische franken - omgerekend 6,2 miljoen euro - waard. Een bedrag die het Duitse Hertha Berlijn met de glimlach aan Anderlecht betaalde in 2001. Na drie succesvolle seizoenen in de Duitste hoofdstad en een kort avontuur bij Feyenoord keerde Goor door de grote poort terug naar Anderlecht.

In januari 2009 werd Goor door Aimé Anthuenis, met wie hij al bij Genk, Anderlecht en de Rode Duivels had gewerkt, verleid om het paars-wit van Beerschot aan te trekken. Anthuenis en de megalomane voorzitter Patrick Vannoppen zagen in Goor de leidersfiguur die de club moest behoeden van degradatie naar tweede klasse. In 2012 nam Goor definitief afscheid van eerste klasse.

Al was het een vertrek in mineur door zijn plotse ontslag bij Beerschot, de schimmige omstandigheden waarin hij een week later bij Westerlo tekende en de degradatie met datzelfde Westel.

Rode Duivels

Op de internationale carrière van Goor valt niets aan te merken. Met zijn 78 caps staat hij achtste in de algemene ranking, voor kleppers als Georges Grün, Jean-Marie Pfaff en bondscoach Marc Wilmots. Onder Robert Waseige maakte Goor als onbetwiste basisspeler Euro 2000 en het WK 2002 in Japan en Zuid-Korea mee. De twee laatste tornooien waar België op aanwezig was.

ALEL

Foto Gmax

MEER VOETBALNIEUWS