Jan Becaus in Senaat voor N-VA

Jan Becaus in Senaat voor N-VA

Jan Becaus in Senaat voor N-VA

Print
Voormalig VRT-nieuwsanker Jan Becaus wordt gecoöpteerd senator voor N-VA. Dat heeft de partijraad zaterdag beslist. De tweede gecoöpteerde zetel waar N-VA recht op heeft, gaat naar Pol Van Den Driessche, die in het verleden al deel uitmaakte van de Hoge Vergadering.

Lees ook VRT-collega's reageren verrast op N-VA-senator Becaus

De keuze voor Becaus komt als een totale verrassing. "Negentwintig jaar lang heb ik mijn politieke mening beroepshalve voor mezelf gehouden en ik heb daar nooit een probleem van gemaakt. Maar ik ben nu ongebonden en kan me actief engageren voor de partij die al langer mijn voorkeur wegdraagt. Daarom heb ik mij kandidaat gesteld voor coöptatie in de Senaat", licht Becaus zijn keuze toe.

De nu 65-jarige Destelbergenaar ging in 1984 aan de slag bij de toenmalige BRT. Tot 2012 presenteerde hij Het Journaal. Vorig jaar ging hij met pensioen, al schrijft hij nog columns voor Kerk en Leven. Met gewezen hoofdredacteur Siegfried Bracke en ex-Klara-presentatrice Manuela Van Werde telt N-VA nog voormalige VRT-mensen in de parlementen.

Van Den Driessche

Minder verrassend was de keuze voor Van Den Driessche, die eerder dan weer actief was bij VTM. Van Den Driessche kwam op 25 mei op als lijstduwer in West-Vlaanderen, maar greep net naast een zetel. De partijraad wilde zijn kennis en ervaring niet verloren zien gaan, luidt het.

"Ik ben enorm dankbaar dat de partijraad mij deze kans geeft. Ik beschouw dit als een blijk van vertrouwen van de basis", reageert Van Den Driessche, die aan de slag blijft als communicatieadviseur bij de Vlaams-nationalisten.

Nu in het nieuws