Beweging.net krijgt politieke academie

Beweging.net krijgt politieke academie

Beweging.net krijgt politieke academie

Print
Opvallend bij de oprichting van beweging.net, de opvolger van het ACW, is de uitbouw van een sociale en politieke academie.

Doelgroep van de academie zijn leden van het netwerk en daarbuiten, die mee in het beleid willen stappen. Dat kan gaan van leden van een jeugdraad tot gemeenteraadsleden en parlementsleden. Doel is hen te leren "hoe aan politiek te doen op een sociale manier", aldus Patrick Develtere, voorzitter van beweging.net.

De academie is nieuw, en is ontstaan vanuit de vraag van de leden van het netwerk. "Het is een reactie op de maatschappelijke tendens dat we niet meer in de diepte nadenken over beleidsbeslissingen. Het is een herpolitiseren van de maatschappij. Er is immers dudelijk nood aan knowhow op dat vlak". Als voorbeeld wordt de woonbonus gegeven. "Hoe bekijk je dit vanuit politiek en sociaal oogpunt in plaats vanuit individueel oogpunt."

"We willen mensen bewust maken dat ook dingen als eenzaamheid en armoede politeke problemen zijn, en hen bewust maken dat ze zelf op allerlei manieren daar politiek over actie f kunnen zijn, door campagne te voeren of deel te nemen aan een jeugdraad", stelt Develtere.

MEEST RECENT