103-jarige Nathalia nog net niet oudste

103-jarige Nathalia nog net niet oudste

103-jarige Nathalia nog net niet oudste

Print
Beveren-Waas - Nathalia Janssens werd in rusthuis De Linde gevierd voor haar 103de verjaardag. Toch is ze ondanks haar respectabele leeftijd niet de oudste inwoner van Beveren.

"Er woedt in onze gemeente een gezonde competitie om de oudste te zijn", verklaarde burgemeester Marc Van de Vijver (CD&V) vrijdag bij de viering van zijn dorpsgenote. "Twee dagen geleden waren OCMW-voorzitter Dirk Van Esbroeck en ik ook op de viering van Suzanne Van Hove in WZC De Notelaar in Beveren. Met twee dagen verschil is zij onze oudste inwoner. In De Linde behoort ook Madeleine Stuer met haar 100 jaar tot het selecte gezelschap."

Nathalia Janssens was gehuwd met Florent Steenssens en baatte met hem een landbouwbedrijf in de Bergstraat uit. "Het koppel kreeg geen kinderen, maar ze waren beiden afkomstig uit grote gezinnen", vertellen een paar familieleden. "Daardoor hadden ze toch een grote familie. Die omringt Nathalia nog steeds. Ze woonde tot haar 98ste in haar boerderij. Zij hield heel veel van bloemen, die ze dan ook netjes onderhield."

Met uitzondering van gehoor en mobiliteit stelt de kranige 103-jarige het nog goed. "Mekaar graag zien en tevreden zijn met wat je hebt", zijn volgens Nathalia essentieel om haar leeftijd te bereiken. Ze houdt nog steeds van een verzorgd voorkomen. Van het rusthuispersoneel kreeg ze daarom gelaatsproducten. Het gemeentebestuur schonk haar 103 rozen.

YV

Foto Stefaan Van Hul

MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio