Geniet gratis van bluegrassfestival

Geniet gratis van bluegrassfestival

Geniet gratis van bluegrassfestival

Print
Ranst - De tweede editie van het Low Country Bluegrass festival begint op vrijdag 27 juni met een gratis concert van de bekende formatie Rawhide. Het moment om kennis te maken met de muziek die bij ons vooral doorbrak dank zij de film The Broken Circle Breakdown. Ook op zaterdag 28 en zondag 29 juni kan u aan het Oelegemse parochiecentrum terecht voor muziek die wel eens wordt omschreven als de jazz van de countrymuziek.
Johan Heldenbergh die in de film een hoofdrol speelt, is ook bij deze editie peter van het festival. De organiserende broers Dieter en David van Peteghem hadden weinig moeite om hem te overtuigen. “Johan had vorig jaar al gezegd dat hij dit jaar zou terugkomen met een tentje. Hij was vorig jaar al langer gebleven dan we verwacht hadden. We willen de bluegrass muziek in Vlaanderen bekender maken. Wellicht spreekt dat hem aan in onze organisatie. Daarom houden we de eerste avond gratis, zo kan wie nog niet vertrouwd is met de muziek van de sfeer komen proeven. We zijn ondertussen lid van EBMA ( European Bluegrass Music Association ) en dat geeft de organisatie prestige en dat maakt ons meteen aantrekkelijker voor groepen om hier op te treden. Onze affiche is zeker straffer dan die van vorig jaar.”

Heel wat festivalbezoekers komen naar Oelegem voor de drie dagen en gebruiken de kampeerfaciliteiten rond het parochiecentrum in de Venusstraat. “Ze mogen rekenen op gratis stroom en een gratis ontbijt.

Vorig jaar waren er ongeveer 600 bezoekers dus iedereen die wil komen kamperen, reserveert best een plek. We verwachten gasten uit Finland, Duitsland en Engeland. Vroeger moesten we altijd naar het buitenland om goede bluegrass te zien en te horen en nu doen we het in onze achtertuin’”zegt Dieter

Op zaterdag begint de eerste groep om 14 uur en rond 23 uur zit het programma er op. Op zondag eindigen we een uurtje vroeger. Vorig jaar gaven Amerikaanse bezoekers ons de raad om uit te wijken naar een grotere zaal.

Daar denken we voorlopig nog niet aan. We willen nu vooral bevestiging brengen van vorig jaar. We hebben bijna een jaar gewerkt aan deze tweede editie. We kunnen rekenen op zo’n 35 medewerkers. Vorig jaar hebben we wat winst kunnen maken die we geïnvesteerd hebben in deze jaargang. We hopen dat we ook dit jaar er weer in slagen om Oelegem warm te maken voor bluegrass” besluit David. Voor de programmatie kan u best terecht op de website www.lcbf.be

Sylvain Liekens

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio