Nederlandse caféklant opgepakt voor moordpoging

Het gerecht in Turnhout heeft een Nederlander opgepakt die fietser Tony A. (30) uit Arendonk zwaar zou hebben afgeranseld. Driek F. (46) wordt verdacht van poging tot moord. Het slachtoffer ligt nog steeds met een zwaar hersenletsel in het ziekenhuis.

sstoffels

De feiten dateren van de nacht van 11 op 12 april. In de buurt van brug 4, aan het kruispunt van de Moerenstraat met de Watering, vonden voorbijgangers de zwaargewonde Tony A. op de rijbaan. Zijn fiets lag nog tussen zijn benen. De jongeman, een hulpkok in het lokale rusthuis, onderging in het ziekenhuis meteen een zware hersenoperatie.

Het slachtoffer, dat dronken was op het ogenblik van de feiten, was even voordien de deur gewezen in café 't Paradijs. De politie hield dan ook ernstig rekening met een afrekening. "Onderzoek van een deskundige heeft uitgewezen dat van een ongeluk geen sprake was", zegt Inge Delissen van het parket in Turnhout. "De verwondingen waren opzettelijk toegebracht."

Speurders van de federale gerechtelijke politie ondervroegen meerdere caféklanten. Uit die verhalen bleek dat Tony A. het eerder aan de stok had met Hendrikus 'Driek' F. uit het Nederlandse Duizel. De man werd op 11 juni uitgenodigd voor verhoor en nadien aangehouden. Hij wordt verdacht van poging tot moord, maar ontkent alles.

Lees meer in Gazet van Antwerpen- Editie Kempen

Tekst en foto: Ivo Meulemans

MEER OVER Arendonk

Aangeboden door onze partners
Meer nieuws uit de Kempen

citta Kempen

Mobiliteit in de Kempen

Vastgoed

Jobs in de regio