Ring zwaar op de proef door wegenwerken

Ring zwaar op de proef door wegenwerken

Ring zwaar op de proef door wegenwerken

Print
Experts verwachten een verkeersinfarct op de Ring rond Antwerpen. Vanaf zondag starten er wegwerkzaamheden, vlak na de Kennedytunnel. Een dag later gaan de op- en afritten in Sint-Job, in het noorden, compleet dicht.

Wie vanop de Antwerpse Ring richting Gent wil, zal vanaf zondag vlak na de Kennedytunnel niet langer over vier, maar over twee rijstroken moeten. Er komt een volledig nieuw wegdek tot aan het op- en afrittencomplex in Kruibeke. Het nieuwe asfalt moet er tegen vrijdag 27 juni liggen. Maar daarvoor moeten we eerst 14 dagen miserie doorstaan, voorspellen experts.

De geplande werken verlopen in drie fases. De eerste fase begint komende zondag. Vanaf het afrittencomplex in Kruibeke komt een nieuwe asfaltlaag van vijf kilometer lang, richting Gent. Twee rijstroken blijven open, na de avondspits nog maar eentje. In een tweede fase - in het weekend van 20 tot en met 22 juni - moet het verkeer voor en in de Kennedytunnel zelfs over één rijstrook. "Die werken gebeuren bewust in het weekend. We gaan voor de korte pijn en hopen dat het fileleed dan meevalt", zegt Hajo Beeckman van het Vlaams Verkeerscentrum. In een laatste fase, die loopt tot en met vrijdag 27 juni, krijgt het wegdek vlak na de Kennedytunnel tot aan het complex in Kruibeke een nieuwe laag. Het agentschap zal er alleen 's nachts werken uitvoeren. De hinder zal dan minder zijn.

Komende maandag zal de verkeersellende dan in het noordelijke deel van de Ring beginnen. Wie de komende weken vanuit Sint-Job of Maria-ter-Heide de E19 op wil, zal dat maandag alleen kunnen via Brecht of Kleine Bareel. In het kader van de aanleg van de spitsstrook op de E19 worden ook de rotondes op de Beukenlei aan de op- en afrit in Sint-Job aangepakt. En dat tot 11 juli.

Lees meer in Gazet van Antwerpen.

Lees ook Op- en afrit Sint-Job maand toe

Wim Brillouet/Elke Lamens

Archieffoto BFM

.

Nu in het nieuws