Op- en afrit Sint-Job maand toe

Op- en afrit Sint-Job maand toe

Op- en afrit Sint-Job maand toe

Print
Brecht - Wie de komende weken vanuit Sint-Job of Maria-ter-Heide de E19 op wil, zal dat vanaf maandag 16 juni tot vrijdag 11 juli alleen kunnen via Brecht of Kleine Bareel. In het kader van de aanleg van de spitsstrook op de E19 worden ook de rotondes op de Beukenlei aan de op- en afrit in Sint-Job aangepakt.

De aannemer van het Agentschap Wegen en Verkeer plaatst vanaf zondag om 21u de signalisatie voor de werken. Dat betekent dat de rotondes vanaf dan afgesloten zijn. De rotondes moeten twee rijstroken krijgen in plaats van één, zodat het verkeer vlotter kan doorstromen. Dat is nodig, want op piekuren is het er elke ochtend en avond filerijden voor het verkeer dat niet alleen van Sint-Job, maar ook van Schilde, Zoersel en Brasschaat daar de E19 op of af wil.

"In dat kader worden de verkeerslichten op het kruispunt van de Beukenlei (N117) en de Eikenlei/ Brechtsebaan (N115) aangepast. Wie van de Brugstraat in Sint-Job of van de E19 komt, krijgt langer groen licht zodat het verkeer vlotter naar of van de autostrade stroomt. Zo willen we verhinderen dat er aan de afrit Sint-Job een file ontstaat op de nieuwe spitsstrook. Nu wordt er vaak aangeschoven op de pechstrook op de E19 om in Sint-Job de afrit te kunnen nemen", legt werfleider Roels Smits uit. "Het verkeer op de Schotensteenweg zal dan korter groen licht hebben, maar deze regeling geldt enkel tijdens de piekuren."

Goed nieuws is dan weer dat vanaf zondag om 13u de versmalde rijstroken op de E19 zowel in de richting van Breda als in de richting van Antwerpen zullen opgeruimd zijn. "Er komt dan wel nog één nieuwe werf ter hoogte van Kleine Bareel, in de richting van Antwerpen. Daar zal het verkeer tot aan het bouwverlof over twee versmalde rijstroken moeten, omdat de bruggen over de Kapelsesteenweg en de Bredabaan moeten gerenoveerd worden. Op piekuren zal dit geen impact hebben op de file die er sowieso is richting Antwerpen, maar op andere momenten zal dit wel wat verkeershinder met zich meebrengen."

Lees meer in Gazet van Antwerpen- Editie Noord

Elke Lamens

Foto W&F

MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio