Bewoners omgeving Morenhoevestraat starten petitie

Bewoners omgeving Morenhoevestraat starten petitie

Bewoners omgeving Morenhoevestraat starten petitie

Print
Rumst - Bewoners van de Keelhoevestraat, Morenhoevestraat, Leemstraat en de vroegere Plantenhoekstraat zijn boos op het gemeentebestuur. Hun weg voor uitgezonderd plaatselijk verkeer werd als enkelrichtingsstraat opengesteld voor alle verkeer. Het zorgt voor gevaarlijke verkeersituaties waarbij ze zelf kilometers moeten omrijden om hun woningen te bereiken.
Hun rustige straat waarlangs verschillende toeristische fietsroutes lopen werd volgens hen omgetoverd tot een drukke en gevaarlijke doorgangsweg met alle gevolgen vandien. Op de smalle baantjes gebeuren regelmatig ongevallen.
Vooral op het kruispunt Morenhoevestraat-Keelhoevestraat gebeurden reeds verschillende accidenten. Auto's rijden zich vast naast de weg, fietsers worden van de baan gereden en voetgangers moeten regelmatig opzij springen.

De klacht van de omwonenden gaat nog een stuk verder. "We moeten we nu zelf een omweg maken tot voor sommigen zelfs tot 2.5 kilometer om aan onze woning te geraken" zegt Herman De Weerdt. "Ook de boeren die de vele aanliggende velden moeten bewerken zijn verplicht om ver rond te rijden."

In de Hoge Meentochtstraat hebben bewoners alternatieve verkeersborden geplaatst met de vraag om niet rapper dan vijftig kilometer per uur te rijden. Schepen van mobiliteit Geert Van der Auwera (CD&V) zegt dat het momenteel nog om een proefproject gaat. Jef Wijckmans
Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio