Sfinks Mixed nog steeds op zoek naar vrijwilligers

Print

Sfinks Mixed nog steeds op zoek naar vrijwilligers

Boechout - Sfinks Mixed, dat dit jaar plaats vindt op 24,25,26 en 27 juli, kan ieder jaar rekenen op ongeveer 1.500 vrijwilligers. “Maar voor deze editie zoeken we nog extra helpende handen,” vertelt persverantwoordelijke Miranda De Boel.
Een van de vrijwilligers van het eerste uur is Wim ‘Jules’ Verberckt (45) uit Boechout. “Ik neem al 15 jaar verlof tijdens het laatste weekend van juli om als vrijwilliger aan de slag te gaan tijdens Sfinks,” vertelt de volbloed vrijwilliger. Jules herinnert zich nog goed zijn eerste taak op het festival. “Ik was toen campingwachter. Niet bepaald de meest boeiende job. Ver van het terrein en nog verder van de ambiance. Een echt festivalgevoel heb je daar niet.” Het tweede jaar kwam hij in de cocktailbar terecht. Eerst als helper, daarna als verantwoordelijke. Volgens Jules is de cocktailbar een van de mees gegeerde plaatsen op Sfinks. “Na enkele cocktails wordt de sfeer daar losser en komen de tongen los. Het is altijd aandoenlijk om te zien hoe hard onze festivalgangers daar hun best doen om een vrouw te versieren.”

Ook zijn vrouw Patsy (42) werkt al 5 jaar als vrijwilligster op het Wereldfestival in Boechout. “Jules neemt steeds verlof tijdens het Festival. Het is dan logisch dat ik ook ga helpen. Bovendien kan ik dan een oogje in het zeil houden,” knipoogt ze. Zoon Yolan (16) begint straks aan zijn eerste jaar als vrijwilliger. “Waar ik terecht zal komen weet ik nog niet.” Misschien bij mama en papa in de cocktailbar? “Neen, dat mag niet,” bekent hij. “Daarvoor moet je minstens 18 zijn.”

Ondanks het feit dat het festival nu voor iedereen gratis is en de compensatie voor de vrijwilligers in de vorm van een gratis ticket is weggevallen, zijn er volgens de familie Verberckt nog voldoende redenen om als vrijwilliger aan de slag te gaan op Sfinks. “Nergens vind je zo’n ongedwongen, gezellige en familiale sfeer,” vindt Patsy. “Vormen van agressie heb ik hier in de voorbije 15 jaar niet of nauwelijks gezien,” stelt Jules. “Iedereen die vrijwillig komt helpen krijgt naast een gratis T-shirt ook een drankbon per gewerkt uur, een stevige maaltijd, mag gratis kamperen op onze medewerkerscamping en krijgt een uitnodiging voor het grote bedankingsfeest,” vertelt Miranda De Boel van sfinks.

Info: http://www.sfinks.be/vrijwilligers.php en vrijwilligers@sfinks.be

Patrick Vandyck
MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio