Festival voor overkapping Antwerpse ring

Festival voor overkapping Antwerpse ring

Festival voor overkapping Antwerpse ring

Print
We net als Ringland gelooft in de overkapping van de Antwerpse Ring, wordt morgen/zondag op het dak van de Craeybeckxtunnel verwacht. Daar treden onder meer Nigel Williams, Stijn Meuris, Gorki, Merdan Taplak en Discobaar A Moeder vanaf 13 uur gratis op.

Meer dan dertig artiesten treden zondag 15 juni op tijdens het Ringland Festival. Het is de manier waarop elk van hen zich schaart achter het voorstel van de gelijknamige actiegroep om de Antwerpse Ring te overkappen, en zo te kiezen voor een scenario dat de mobiliteit én leefbaarheid ten goede komt. Enkele duizenden sympathisanten zullen met hun komst de animo rond dat scenario kracht bijzetten.

In nauwelijks een maand tijd werd het festival in elkaar gebokst, en dus kreeg Sofie Engelen niet zo gek lang geleden pas de vraag of zij het zag zitten om dat als festival verpakte statement aan elkaar te praten. “Toen zij me belden, heb ik meteen toegehapt”, zegt Sofie Engelen. “Daar moest ik niet over nadenken. Ringland is een project waar ik helemaal achter sta."

Lees het volledige interview met Sofie vandaag in uw krant.

RUBEN AERTS

werfwijzer

Leer alles over de werken aan
Oosterweel

Meer over Oosterweel en overkapping Ring