Itegemse broers nemen stamcafé over na sluiting door overlast

Itegemse broers nemen stamcafé over na sluiting door overlast

Itegemse broers nemen stamcafé over na sluiting door overlast

Print
Heist-op-den-Berg - De broers Stef en Sam Theunis grepen de kans om hun stamcafé in Itegem van een gewisse ondergang te redden. Café Lux werd in februari voor minsten twee maanden gesloten omdat de toenmalige zaakvoerder geen uitbatersvergunning kon voorleggen.
In de buurt werd voor de sluiting van het café op de Kerkstraat al een tijd geklaagd over geluidsoverlast, wildplassers en vandalisme. Als het van de broers Theunis afhangt, zal hun versie van café De Lux dat imago weer helemaal in ere herstellen. "Ik weet dat de plek capaciteiten heeft, want het is al jaren mijn vast stamcafé", lacht kersvers uitbater Stef Theunis. "Tot voor de sluiting kwam het jonge volk van Itegem er nog vaak. Na de sluiting liep de jeugd zelfs wat verloren: iedereen ging in afzonderlijke groepjes naar andere cafés. Hun centrale ontmoetingsplaats waren ze kwijt.”

De broers Theunis beloven hun uiterste best te doen om het in de buurt wat rustiger te houden dan onder het vorige management het geval was. “Het moet een sociaal café worden, waar iedereen rustig iets kan drinken en een babbeltje kan slaan. Wie luide muziek wil tot in de late uurtjes, rijdt best door naar een fuifzaal of een discotheek", klinkt het. "We hebben daarom ook een decibelmeter gehangen. De muur met de aanpalende woning werd extra geïsoleerd. Bovendien kennen de mensen in het dorp ons nogal goed en we hebben nooit met iemand problemen gehad. Ik denk dat de buurt ons dus wel het voordeel van de twijfel zal gunnen.”

Van de broers Theunis zal Stef het café het grootste deel van de tijd openhouden. Zijn broer Sam zal hem op de drukke momenten bijstaan. Mogelijk doet Stef ook een beroep op zijn broer als zijn andere grote passie begint te kriebelen: reizen. “Ik ben nu twee jaar terug van een twee jaar durende wereldreis”, hij Stef uit. “Sam is een echte man van het dorp, ik knijp er af en toe al eens graag tussenuit. Maar ik weet goed waaraan ik begin. Reizen zal niet voor de komende jaren zijn.” Als aandenken aan Stef’s wereldreis schilderde een vriendin een grote wereldkaart op de muur in café De Lux. “Ik wil er geen wereldcafé van maken, maar als er mensen zijn die op wereldreis willen vertrekken, zijn ze altijd welkom om een babbeltje te komen slaan. Misschien kan ik hen nog wel wat tips en tricks geven.”

KVRO

.

Meer nieuws uit regio Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio