Borgerhout schiet plan tegen geluidsoverlast af

Borgerhout schiet plan tegen geluidsoverlast af

Borgerhout schiet plan tegen geluidsoverlast af

Print
Borgerhout - Het districtscollege van Borgerhout geeft als enige district een negatief advies over het Geluidsactieplan 2014-2019. "Veel te vaag en veel te weinig budget", zegt voorzitter Marij Preneel.

De stad Antwerpen heeft een Geluidsactieplan 2014-2019 klaar dat een gedeeltelijk antwoord moet bieden op geluidsoverlast. Het plan werd voor advies voorgelegd aan de districtsbesturen. Merksem, Berchem en BeZali moeten nog advies uitbrengen. De andere districten keurden het goed, met hier en daar een bijkomende voorwaarde.

Alleen Borgerhout leverde een negatief advies af. "Het plan is lang niet ambitieus genoeg en bevat veel te weinig concrete maatregelen", vindt districtsvoorzitter Marij Preneel (Groen). "Het aantal Antwerpenaren dat op het einde van deze legislatuur dankzij dit plan minder last zal hebben, is verwaarloosbaar. Op Vlaams niveau is afgesproken dat geluidsoverlast door verkeer tegen 2020 met 15 procent moet dalen.

In het Antwerps plan vind je daar niets van terug. Er is ook te weinig budget uitgetrokken. Met 2,4 miljoen euro voor geluidsschermen en een half miljoen voor vijf proefvakken met geluidsarm asfalt gaan we er niet komen. Er is blijkbaar geen geld om alle 54 knelpuntstraten aan te pakken. Daar moeten de Vlaamse overheid en de districten voor opdraaien, terwijl wij met ons budget amper twee gewone straten per jaar kunnen aanleggen."

Lees meer in Gazet van Antwerpen- Editie Stad

Wim Daeninck

Foto Dirk Kerstens

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio