ACW wordt omgevormd tot beweging.net

ACW wordt omgevormd tot beweging.net

ACW wordt omgevormd tot beweging.net

Print
Het ACW, de koepel van christelijke werknemersorganisaties, is niet meer. De organisatie wordt omgevormd tot beweging.net, een netwerk van christelijke en sociale organisaties. De 'C' verdwijnt dus, "maar beweging.net erkent in haar missie de christelijke inspiratie", zo is zaterdag bekendgemaakt.

Beweging.net wordt de organisator van het nieuwe netwerk, dat bestaat uit elf christelijke en sociale organisaties: ACV, Ziekenzorg CM, Familiehulp, Femma, KWB, KAJ, Okra, Pasar, CM, het Internationaal Comité en Wereldsolidariteit. Het telt ook vier geassocieerde partners: Welzijnszorg, Pax Christi, Groep Intro en Arktos.

"We richten vandaag een stevig en flexibel netwerk op", zegt Patrick Develtere, de algemeen voorzitter van beweging.net. "Een netwerk dat als ambitie heeft om door soepele samenwerking van vrijwilligers en hun organisaties oplossingen te vinden voor de problemen van vandaag die de staat en de markt niet de baas kunnen. Met als doel welzijn, emancipatie en een kwaliteitsvol leven voor iedereen."

De nieuwe naam werd gekozen uit meer dan 200 suggesties.

Belga

Nu in het nieuws