Acties bij Delhaize ook op zaterdag

Acties bij Delhaize ook op zaterdag

Acties bij Delhaize ook op zaterdag

Print
Ook vandaag op 'koopzaterdag' worden nog tal van Delhaizewinkels getroffen door spontane stakingsacties. In het Antwerpse werd zaterdagochtend de grootste vestiging van Delhaize, de winkel aan de Plantijn en Moretuslei, getroffen.

Rond 8u stonden al een 40-tal bedienden van de winkelketen zaterdagochtend voor de deuren aan de Plantijn en Moretuslei. "Op een personeelsvergadering werd beslist de winkel tot de middag dicht te houden. Iedereen beseft dat elke winkel uiteindelijk zal worden getroffen", aldus BBTK-secretaris Erik Dirkx. "Elders in Vlaanderen zouden ook, naar ik vernam, de winkels in Turnhout en Aalst getroffen worden. In tegenstelling met wat men misschien op een zaterdag zou verwachten, reageerden de klanten met heel veel begrip. Automobilisten claxoneren en steken hun duim op."

Delhaize kondigde deze week in het kader van de procedure-Renault de intentie aan om 14 eigen winkels te sluiten (o.a. in Turnhout) en 2.500 jobs te schrappen. De achterblijvers zullen moeten inleveren. De vakbonden zijn niet van plan haast te maken met onderhandelingen en overwegen dit over de zomer te tillen. Maandag roepen de vakbonden hun afgevaardigden voor overleg bij elkaar. Woensdag wordt wellicht de gemeenschappelijke strategie vastgelegd. De vakbonden erkennen de acties en "zijn blij met de actiebereidheid" maar hebben tegelijk opgeroepen "het poeder droog te houden tot het echt nodig is".

PVb