Voetbalcel betreurt reclame met harde kern R. Antwerp F.C.
 (video)

Voetbalcel betreurt reclame met harde kern R. Antwerp F.C. (video)

Voetbalcel betreurt reclame met harde kern R. Antwerp F.C. (video)

Print
De Antwerpse winkel Vier uit de Kammenstraat pakte deze week uit met een controversieel reclamefilmpje. Als modellen werden leden van de harde kern van Royal Antwerp FC gebruikt.

Het filmpje, waarin ook beelden te zien zijn van de ongeregeldheden tijdens de wedstrijd tussen Antwerp en Sint-Truiden, wordt door de winkel Vier in de Antwerpse Kammenstraat gebruikt als promotie voor een nieuwe kledinglijn van streetwear die als naam Antwerp Casual Crew (ACC) krijgt. In de begeleidende tekst wordt de ACC, die aan het filmpje meewerkt, aangekondigd als ‘Belgium’s most notorious hooliganfirm’.

“Een heel vreemde keuze van die winkel”, vinden bronnen bij de voetbalcel van de Antwerpse politie, die het filmpje gisteren ook onder ogen kregen. “Dat zij zich met zo’n feiten willen associëren, verbaast ons.” Vooral het feit dat er duidelijk vanuit de harde kern gefilmd werd tijdens de ongeregeldheden in de wedstrijd, schiet in het verkeerde keelgat. “Dat waren ernstige incidenten waarbij verscheidene mensen opgepakt zijn en verscheidene processen-verbaal zijn opgesteld."

Lees vandaag alles in Gazet van Antwerpen.

SAM REYNTJENS

VIER x ACC from VIER ANTWERP on Vimeo.

Meer voetbalnieuws