'Hoverboard' uit Back To The Future bestaat echt (video)

Print
Het bedrijf Zapata Racing pakt uit met het hoverboard, een zwevend waterboard. Het hebbeding verwierf eeuwige roem door de film Back To The Future 2, waarin Michael J. Fox anno 2015 op een zwevend skateboard door de straten zoeft.

Sinds het verschijnen van de film in 1989 wordt er druk gespeculeerd over een echt hoverboard, een uitvinding die nu stilaan werkelijkheid begint te worden. Let wel, in de prent kan het hoofdpersonage Marty McFly zonder problemen over land, water en zelfs muren rijden. Het Flyboard/Hoverboard van Zapata maakt gebruik van een lange slang die water opzuigt en het daarna met fenomenale kracht uit de achterkant van het toestel spuwt. Daardoor kan het hoverboard wel enkel boven water zweven.

Ondanks deze beperking levert de uitvinding spectaculaire beelden op. Voorlopig wordt het dus nog wel even wachten op een écht hoverboard, dat alle terreinen aankan. Maar door Zapata Racing kunnen sci-fifans al een beetje beginnen dromen van een echt hoverboard zoals afgebeeld in de film. De toestellen zijn te koop voor het grote publiek aan de 'democratische' prijs van 5800 euro.

Bekijk hieronder een filmpje waarin het hoverboard wordt getest:

SiSt

Beelden Youtube

MEEST RECENT