Straf met uitstel voor vader Bontinck

De correctionele rechtbank van Antwerpen heeft Dimitri Bontinck (40), vader van Syriëstrijder Jejoen, veroordeeld tot zes maanden cel met uitstel. De rechter vond het bewezen dat hij zijn vroegere vriendin had vastgehouden op een hotelkamer en dat hij haar geslagen had. Hij moet de vrouw 750 euro schadevergoeding betalen.

ikerremans

Bontinck en de vrouw spraken stiekem met elkaar af, omdat haar vader niet was opgezet met hun relatie. Op 6 november 2013 hadden ze een hotelkamer gehuurd. In de loop van de avond kreeg de receptie meermaals telefoon vanuit hun kamer, waarbij er telkens werd ophangen. Toen een gast uit de kamer ernaast kwam klagen over geruzie en lawaai, ging een medewerker aankloppen.

Bontinck wilde eerst niet opendoen, tot de medewerker met de politie dreigde. Toen hij de deur toch opende, vluchtte zijn vriendin naar buiten. Bontinck achtervolgde haar tot in de lobby en schold haar uit. De vrouw had kneuzingen in het gezicht en zei dat hij haar geslagen had. Hij had haar niet willen laten vertrekken en had haar ook belet de receptie te bellen.

Bontinck ontkende dat laatste en zei dat zijn vriendin ook agressief was geweest. Hij vond heel de zaak overroepen en verwachtte zich niet aan een eerlijk proces, omdat de vader van zijn ex een oud-rechter is.

Belga Foto Belga

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER