Nederlandse ontwerpt slaapmuts voor chemopatiënten

Nederlandse ontwerpt slaapmuts voor chemopatiënten

Nederlandse ontwerpt slaapmuts voor chemopatiënten

Print
De Nederlandse Annemieke von Lubeek had er nooit bij stilgestaan hoeveel warmte het menselijke lichaam verliest via het hoofd. Tot ze kanker kreeg en door de bijhorende chemobehandeling al haar hoofdhaar verloor. "Ik werd 's nachts plots wakker van de koude." Daarop ontwikkelde de Nederlandse een gebruiksvriendelijke oplossing.

Een slaapmutsje, voor velen staat het gelijk aan een lindethee of een borreltje, maar voor Annemieke is het een oerdegelijke, echte muts. Eentje die niet te dik en ook weer niet te dun is, die niet te elastisch maar ook niet te strak is, eentje die warmte geeft zonder daarbij te overdrijven en het allerbelangrijkste een muts waarbij je de naden niet voelt. Het idee voor zo'n muts kwam er nadat Annemieke in 2009 leukemie kreeg. Na een agressieve behandeling waren plukken haar aan het uitvallen, waarop de vrouw besloot haar hoofd kaal te laten scheren. "Maar 's nachts kreeg ik het koud aan mijn kale kankerkoppie. Nooit geweten dat je langs je hoofd zoveel warmte verliest. Uiteindelijk vond ik een ideale stof in Engeland. Ik liet er een slaapmuts van maken."

Dat zette de Nederlandse echter aan het denken: wellicht was ze niet de enige die met een koud kopje rondliep. De vrouw begon daarop acht verschillende designs uit te werken. Het resultaat kan je via de website keppie.nl aankopen voor zo'n 23,95 euro. Een halve euro gaat steeds naar het Fonds voor Kankerbestrijding KWF. Annemieke denkt er ondertussen al over na om ook een mannen- en kinderlijn van de mutsen te ontwerpen.

MiGe

MEEST RECENT