Londens burgemeester laat zich beschieten door waterkanon

Print
De Londense burgemeester Boris Johnson wilt zich aandienen als proefkonijn voor de nieuwe Britse waterkanonnen. In een radio-interview met de Britse zender LBC werd de Britse burgervader uitgedaagd door presentator Nick Ferrari. Johnson, die fel becommentarieerd wordt door de aankoop van de dure wagens, kon uiteraard niet weigeren.

Burgemeester Johnson verkeert in woelig vaarwater. Zowel politici als de gewone bevolking kanten zich tegen de aankoop. Zo worden het nut van de toestellen en vooral de aankoopprijs in vraag gesteld. De drie waterkanonnen kosten samen 218.000 pond of omgerekend 272.535 euro. Toen radiopresentator Nick Ferrari terloops vroeg of de burgemeester het nut van de kanonnen anders eens kon uittesten, kon Johnson niet weigeren. Dit om verder gezichtsverlies te voorkomen.

Het is niet de eerste keer dat de Londense burgemeester in opspraak komt. Zo introduceerde hij een niet-rendabel stadsfietsen-programma, vergelijkbaar met onze Antwerpse 'Velokes'. Daarbuiten kwam de burgervader vooral in de pers door veelvuldige affaires en racistische uitspraken. Zo verontschuldigde hij zich in 2006 aan Papoea-Nieuw-Guinea na te hebben verkondigd dat het land begeesterd wordt door "orgies van kannibalisme en opperhoofdmoorden".

Boris Johnson is geen vreemde in België. Zo studeerde hij aan de Europese School in Brussel en nam hij vlak voor de verkiezingen een filmpje op waarin hij zijn steun betuigd aan de N-VA.

Bekijk hieronder een kort filmpje waarin de Londense bevolking zijn zegje doet over de aankoop van de waterkanonnen:

SiSt

Foto AFP

MEEST RECENT