Kortfilm toont realistisch beeld van seks (video)

Kortfilm toont realistisch beeld van seks (video)

Kortfilm toont realistisch beeld van seks (video)

Print
Vijf jongeren die aan hun leeftijdgenoten laten zien wat liefde en seks voor hen betekenen. Niet zoals in Hollywoodfilms of op de pornobeelden op het internet. Maar in het echt. De beelden die ze lieten maken van zichzelf en van hun lichamen zijn verwerkt in de kortfilm Bloot. Doel? Tieners op school echt seksuele opvoeding geven.

“Toen ik in het tweede middelbaar zat, kregen we seksuele voorlichting aan de hand van een tekenfilmpje”, zegt documentairemaakster Elisa Kint. “Ik bleef op mijn honger. Ik was nieuwsgierig naar hoe het er allemaal echt zou uitzien. We zijn nu vijftien jaar verder, maar beelden van hoe jongeren emotioneel en seksueel met elkaar omgaan zijn nog altijd zeldzaam. Bij Sensoa (het Vlaams expertisecentrum voor seksuele gezondheid, red.) kan je welgeteld één filmpje lenen met echte mensen, maar dat is ondertussen dertig jaar oud.”

Dus besloot filmstudente Elisa Kint voor haar eindwerk aan het Brusselse Sint-Lucas dan maar zelf een kortfilm te maken met de beelden die zij zo belangrijk vindt. “Het was niet makkelijk om Vlaamse jongeren te vinden die een inkijk wilden geven in hun intieme leven.” Uiteindelijk vond ze er vijf: een hetero- en een homokoppel en een meisje dat single is.

http://documentaire.elisakint.be

GN

MEEST RECENT