Hitte speelt brandweer parten tijdens bluswerk

Een hevige uitslaande brand heeft gisterennamiddag grote schade veroorzaakt aan een woning in de Beemdstraat in Ruisbroek (Puurs). Het dak, enkele zonnepanelen en een dikke isolatielaag die tussen de muur en een partij leien zat, zijn vernield. Binnen is er grote rook- en waterschade.

sstoffels

De brand in de privéwoning van de Boomse notaris Karel Tobback, die ook werkzaam is op het kabinet van aftredend minister-president Kris Peeters (CD&V), brak rond 14.45u uit. Het was een buurvrouw die het vuur opmerkte, maar toen sloegen de vlammen al metershoog uit het dak van de villa. "Toen we uit de kazerne vertrokken, zagen we aan de rookpluim in de verte al dat ons een zware brand stond te wachten", zegt Eric Simon van de Puurse brandweer. "Het dak, de airco-installatie op het dak en enkele zonnepanelen stonden bij onze aankomst al in lichterlaaie."

Na ruim anderhalf uur blussen kregen de achttien brandweerlui het vuur onder controle. "Even hebben we gevreesd dat de brand naar binnen zou overslagen, maar dat hebben we kunnen vermijden. In het huis is grote rook- en vooral waterschade. We hebben ons best gedaan om zoveel mogelijk spullen in het huis iets hoger te plaatsen, zodat ze niet door het water zouden beschadigd worden. Maar meer konden we niet doen."

Op het ogenblik van de brand was er niemand thuis in de villa. De oorzaak moet wellicht bij een kortsluiting op het dak worden gezocht. Het parket stuurde gisteravond nog een branddeskundige ter plaatse voor een onderzoek naar de juiste brandoorzaak. Na die klus spande de civiele bescherming een groot dekzeil over het dak. De woning zal een tijd onbewoonbaar zijn. De bewoners kunnen voorlopig elders terecht. "Het is echt vreselijk voor Karel en zijn vrouw", vertellen omwonenden. "Gelukkig is niemand gewond geraakt, maar de schade is onuitwisbaar. Alles wat je hebt is aangetast door het water of roet. Ze zullen veel herinneringen moeten weggooien."

Lees meer in Gazet van Antwerpen- Editie Mechelen

Tekst en foto: Theo Derkinderen

MEER OVER Puurs

Meer nieuws uit regio Mechelen

DOEN! in Mechelen

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio