Kürt Rogiers: "Meer dan twee kinderen? Neen, bedankt!"

Binnenkort zien we Kürt Rogiers (43) schitteren in de musical 'The Sound of Music'. Hij maakt daarmee zijn debuut in de musicalwereld. Toch is hij niet helemaal overtuigd van zijn zangcapaciteiten.

mgeysmans

"Ik heb wel even moeten nadenken toen ze me vroegen om de rol van kapitein Von Trapp te spelen. Want musical is natuurlijk ook zang en daar was ik niet zeker van. Ik heb een opleiding theater gehad en daar werd ook wel zang en notenleer gegeven, maar helemaal overtuigd van mijn zangtalent ben ik niet. Ik doe het wel graag, maar ik ga zeker niet beweren dat ik de nieuwe Jelle Cleymans ben. Met een goede coach en wat extra zanglessen ben ik er gerust in dat het allemaal wel goed komt", zegt Kürt in Story.

Het waren vooral de dochters van Kürt, Lola en Merlijn, die hem over de streep hebben getrokken. "Ik speel eindelijk een rol waar mijn dochters naar uitkijken. Als ik een rol speel in 'Aspe' dan hebben zij daar niet veel aan, maar nu wel. Dus misschien zijn mijn kinderen wel de belangrijkste reden dat ik heb toegezegd."

Geen strenge papa

Voor zijn rol als kapitein Von Trapp moet Kürt een strenge papa spelen. "Volgens Music Hall ben ik de perfecte weerspiegeling van kapitein Von Trapp. Maar ik ben in het echte leven wel geen strenge papa, en ik heb ook geen zeven kinderen zoals kapitein Von Trapp. Ik ben blij met die twee van mij. Meer zou ik ook niet aankunnen", zegt Kürt lachend.

Dat Kürt een druk bestaan heeft is algemeen geweten. Hij werkt voor Q-music en is ook nog actief als acteur. Toch heeft hij nog meer dan voldoende tijd om zijn dochters de nodige aandacht te geven. "Ik ben een van de enige papa's die 's avonds zijn kinderen van school kan ophalen. Door mijn job bij de radio ben ik namelijk al in de middag thuis. Veel mensen denken dat ik amper thuis ben omdat ik zoveel in de media kom, maar dat valt goed mee!"

EGe

NIET TE MISSEN