Exuberante rijkeluisrace Gumball 3000: "Ze staken sigaretten aan met briefjes van 50 euro"

Exuberante rijkeluisrace Gumball 3000: Ze staken sigaretten aan met briefjes van 50 euro

Exuberante rijkeluisrace Gumball 3000: "Ze staken sigaretten aan met briefjes van 50 euro"

Print
De Gumball 3000 staat al jaren bekend als één van de meest prestigieuze races voor de rijksten der aarde. De zesdaagse rally gaat er prat op enkel exclusieve sportwagens te laten deelnemen. En dat zorgt meteen voor een erg opvallend deelnemerslijstje. "Het was het fatsoen voorbij."

Dit jaar nam de Belg Erik Saelens deel aan de race. De man is zelf geen multimiljonair, maar deed mee om research te doen voor zijn boek 'Story Wars'. De man reed mee van Miami over New York, naar Edinburgh, Londen, Parijs en Barcelona om te eindigen in Ibiza. "Het stoute imago is niet weg. Ik ben zelf een aantal keren tegengehouden door de politie voor drugs- en alcoholcontroles. Ik had een pak oranje kabouters met opgestoken middelvinger in mijn Ferrari bij als gadget en soms dacht de politie dat die vinger diende om cocaïne te snuiven. Een Brit moest 7.000 euro aan boetes betalen en die mannen hebben dat cash bij he. Ze zijn zo rijk dat verkeersboetes kleingeld zijn."

"Het opvallendste tafereel was tijdens een van de vele party's na een dag racen. Steenrijke Engelse zakenlui en Russische oliemagnaten trakteren dan niet per glas, maar laten meteen 100 flessen champagne aanrukken in een ijsbad. Dat hoort er bij. Een keer was er iets dat het fatsoen voorbijging: voor een weddenschap staken jonge Engelsen hun sigaretten aan met bankbiljetten. Het begon met een briefje van 5 euro en het eindigde met eentje van 500 euro. Daar wou ik niets mee te maken hebben. Een andere deelnemer brak zomaar zijn hotelkamer af", besluit Saelens.

Stalens boek The Story Wars is vanaf maandag verkrijgbaar via www.brandhome.com.

MiGe

MEEST RECENT