ACOD dreigt met stakingsaanzegging bij het spoor

ACOD dreigt met stakingsaanzegging bij het spoor

ACOD dreigt met stakingsaanzegging bij het spoor

Print
ACOD Spoor dreigt een stakingsaanzegging in te dienen indien er geen oplossing komt voor het personeelstekort dat de socialistische spoorvakbond aankaart. Door dat tekort worden recuperatiedagen voor overuren niet toegekend, klinkt het donderdag.

De vakbond spreekt van een "opeenstapeling van niet-toegekende vrije dagen" door het personeelsbeleid van de voorbije jaren. De situatie voor de toekenning van die vrije dagen wordt "onhoudbaar" voor het NMBS-personeel, in het bijzonder voor het personeel van het Brussels gewest, luidt het.

Daarom besliste de vakbond de alarmbelprocedure op te starten die bij de spoorwegen voorzien is. Morgen/vrijdag vindt er ook een verzoeningsbureau plaats. "Wij verwachten dat de directie concrete voorstellen doet inzake aanwervingen zodat aan het personeel de recuperatiedagen kunnen worden toegekend, zoals door de reglementering en door de wet voorzien is. Indien dit niet gebeurt, zullen we een stakingsaanzegging indienen."

"We verwachten actie om die dagen in te halen", verduidelijkt Jean-Pierre Goossens, voorzitter van de Vlaamse ACOD Spoor. "Tal van diensten blijven op hun honger zitten." Hij wijst ook op andere problemen, bijvoorbeeld bij de Brusselse ICT-afdeling, waar er nog geen nieuws zou zijn over de vernieuwing van tijdelijke contracten die eind deze maand aflopen, bij de treinbegeleiders in Gent of de loketten in Brussel. "Er moet een algemene oplossing komen."

Belga, Archieffoto

Nu in het nieuws