Groen-politicus doodt twee kinderen en pleegt zelfmoord

Print
In Koekelberg heeft zich donderdagmiddag een familiedrama afgespeeld. Groen-gemeenteraadslid Bram Moerman doodde er zijn twee kinderen van 4 en 7 jaar oud en pleegde erna zelfmoord. Dat bevestigt het Brusselse parket.

Het drama heeft zich volgens het Brusselse parket rond het middaguur afgespeeld. "De politie kreeg een noodoproep maar toen ze ter plaatse kwam, kon ze enkel de lichamen van de drie slachtoffers aantreffen", zegt parketwoordvoerster Ine Van Wymersch. "Voorlopig wijst alles op een gezinsdrama waarbij zowel de 34-jarige vader als de twee kinderen van 4 en 7 jaar oud zijn omgekomen. De moeder van de twee kinderen was op haar werk op het moment van de feiten."

Over de juiste omstandigheden van het drama kon het parket voorlopig geen verdere uitleg geven. Volgens een aantal media zou Moerman zijn huisarts opgebeld hebben met de melding dat hij een stommiteit zou doen, waarna die arts de politie verwittigde. Het Brusselse parket kon die informatie niet bevestigen.

Het Brusselse parket is ter plaatse, net als de onderzoeksrechter, de wetsgeneesheer en het gerechtelijk labo.


Heb je naar aanleiding van dit artikel vragen over zelfdoding? Voor jezelf of iemand uit je omgeving? Bel de Zelfmoordlijn op het gratis nummer 1813 of mail naar www.zelfmoord1813.be.

Foto Belga

Nu in het nieuws