'Cool Kids' komen vaker in de problemen als volwassenen

'Cool Kids' komen vaker in de problemen als volwassenen

'Cool Kids' komen vaker in de problemen als volwassenen

Print
Populaire en coole tieners komen als volwassenen vaker in de problemen dan hun 'saaiere' soortgenoten. Ze hebben meer kans op onsociaal gedrag, drugsmisbruik, criminaliteit en een heleboel andere 'coole' hobby's, dat schrijft de krant De Morgen.

Onderzoekers volgden 184 Amerikaanse tieners tussen 13 en 23. De conclusie van het onderzoek is simpel : jongeren die zich in hun tienerjaren 'cool' proberen te gedragen - of zo overkomen bij hun leeftijdsgenoten - krijgen als volwassenen vaker problemen met hun sociaal leven, criminaliteit en drugsmisbruik. De jongeren zouden ook vroeger seksueel actief zijn en rondtrekken met fysiek aantrekkelijkere personen.

Minder competent

De jongeren die op hun 13de 'cool' waren, werden op hun 23ste beschouwd als 'minder competent'. Joseph P. Allen, de hoofdonderzoeker, verklaart de trend doordat coole kinderen na verloop van tijd extremer - en idioter - gedrag moeten vertonen om cool te blijven.

Of de trend zich voorzet bij popsterren, zoals Justin Bieber, is niet duidelijk. Deze quote van Kanye West licht misschien een tipje van de sluier, "I am not a fan of books. Because I would never want a book's autograph"

JERL

Foto Photo News

.

Nu in het nieuws