NASA ontwerpt schip dat sneller reist dan het licht

NASA ontwerpt schip dat sneller reist dan het licht

NASA ontwerpt schip dat sneller reist dan het licht

Print
NASA ontwerpt een schip dat sneller reist dan licht, daarmee zou het mogelijk worden om snel door de ruimte te reizen, naar bijvoorbeeld andere planeten of zonnestelsels.

Het schip, dat wordt ontworpen door Dr. Harold White, krijgt vorm door de plannen van 3D-artiest Mark Rademaker. "Het ontwerp is een slank schip dat is genesteld tussen twee grote ringen", zegt Rademaker. Hoewel er nog werk is aan de motor, ligt het ontwerp voor het schip al klaar. Foto's kun je bekijken op deze website

De twee ringen zijn de generatoren van het ruimteschip, die ervoor moeten zorgen dat het schip sneller dan het licht kan reizen. Dat gebeurt door warp-technologie, dat is een voorstuwingssysteem dat de ruimte rond een generator 'buigt', zodat de afstand tussen twee plaatsen korter wordt.

De technologieblog Gizmodo laat weten dat de experimenten met kleine warp-generatoren al zijn begonnen. "NASA-wetenschappers bouwden een White-Judy Warp Field Interferometer die probeert om warp-bubbels te genereren en te detecteren."

De technologie is niet in tegenspraak met de relativiteitstheorie van Einstein, die zegt dat voorwerpen niet sneller dan het licht kunnen reizen. De warp-technologie buigt de ruimte terwijl het voorwerp binnen de bubbel niet sneller dan licht reist, klinkt het bij NASA.

Als het project succesvol wordt uitgevoerd, zou NASA mensen van de aarde naar Alpha Centauri kunnen brengen op ongeveer twee weken tijd. Alpha Centauri is de ster die het dichts bij ons zonnestelsel ligt, op zo'n 4,367 lichtjaar van de aarde.

Foto Flickr

MEEST RECENT