Dieven breken koper van brandweerwagen

Dieven hebben lelijk huisgehouden in Ulla, een oud magazijn in de C. Huysmansstraat. Ze verwijderden er alle koperen stukken die aan de pompen van de oude brandweerwagens en ander materieel hingen. De brandweermannen zijn zwaar aangeslagen door de diefstal. "Dit raakt elke brandweerman. Jong en oud", klinkt het.

sstoffels

Willebroek Ulla is een oud, vervallen magazijn dat de brandweer gebruikt om haar oud materieel te stallen. Brandweerwagens die niet meer worden gebruikt, oude karren, handpompen en zelfs oude brandweerhelmen uit de jaren 50. "Omdat het materieel binnenkort weg moet uit het magazijn, gingen enkele brandweermannen een kijkje nemen. Toen ze hier arriveerden, zagen ze dat de poort openstond en stelden ze de diefstal vast", vertelt Jan De Borger, luitenant van de Willebroekse brandweer. "De daders zijn via een andere poort binnengedrongen. Die hebben ze opengewrongen. Eenmaal binnen, konden ze ongestoord op zoek gaan naar het koper van de oude brandweerwagens en kleine pompinstallaties."

"Deze diefstal heeft ons zwaar getroffen", zegt De Borger. "Dit raakt elke brandweerman. Jong en oud. Dit materieel heeft gediend om mensen te redden. Dit is gebruikt en onderhouden door mensen die zich voor de gemeenschap hebben ingezet. Ergens hopen we dat de dieven berouw krijgen en het gestolen materieel voor onze nieuwe kazerne komen zetten. Maar we vrezen dat het ijdele hoop zal zijn." De politie van Willebroek is een onderzoek gestart, maar voorlopig ontbreek elk spoor van de daders. "Hoe het nu verder moet? Deze koperen stukken en pompen zijn zo goed als niet meer te vinden."

Lees meer in Gazet van Antwerpen- Editie Mechelen

Tekst en foto: Theo Derkinderen

MEER OVER Willebroek

Meer nieuws uit regio Mechelen

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio