Dader van geweld met ijzeren staaf op Turkse jongen nog altijd spoorloos

De jongeman die Ali C. (17) uit Mol met een ijzeren staaf toetakelde, is nog altijd spoorloos. Het slachtoffer herstelt in het ziekenhuis van Geel.

drombouts

Het parket in Turnhout bevestigde dinsdag de gewelddadige feiten die zich vorige week donderdag afspeelden op de speelplaats van de Campus Het Spoor in Mol. De zeventienjarige Ali C. uit Mol werd daar aangevallen door een twintiger die hem gevolgd was. De dader ging de tiener te lijf met een ijzeren staaf. Hij kreeg enkele rake klappen op zijn hoofd. Ali C. werd met zware verwondingen naar het ziekenhuis van Geel gebracht. De jongen van Turkse afkomst verkeerde even in levensgevaar maar is nu toch aan de beterhand.

De dader vluchtte weg en is volgens parketwoordvoerster Inge Delissen nog altijd spoorloos. “Het motief van de ruzie is te zoeken in de familiale sfeer”, zei Inge Delissen. Ali C. heeft een relatie met de zus van de twintigjarige dader, beiden van Marokkaanse afkomst. Volgens de vriendin kon haar broer niet verkroppen dat ze een relatie heeft met een jongen van Turkse afkomst. Omdat hij haar zus liever gekoppeld zag aan een Marokkaan, bezorgde hij Ali C. rake klappen.

De dader is mogelijk naar het buitenland gevlucht. De school heeft na het incident de veiligheid verhoogd. Het toezicht aan de verscheidene ingangen van de campus is verscherpt om de examens op een vlotte manier te laten verlopen.

BVDL

Foto BDD: Vader toont een foto van Ali.

MEER OVER Mol

Meer nieuws uit de Kempen

DOEN! in de Kempen

Mobiliteit in de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio