Tom Lenaerts verlaat Woestijnvis

Tom Lenaerts verlaat Woestijnvis

Tom Lenaerts verlaat Woestijnvis

Print
Televisiemaker Tom Lenaerts verlaat Woestijnvis, het productiehuis waarvoor hij onder meer ‘Mannen op de rand van een zenuwinzinking’, ‘De Pappenheimers’ en ‘Met man en macht’ maakte. De 45-jarige Lenaerts richt een eigen productiehuis op.

"De voorbije 15 jaar heb ik bij Woestijnvis de kans gekregen om de meest uiteenlopende programma's te maken, samen met erg getalenteerde collega's. Het is een periode waar ik met trots, voldoening en dankbaarheid op terugkijk. Maar vandaag heb ik het gevoel dat het tijd is voor een nieuw creatief verhaal. Een verhaal dat begint met de opstart van een kleinschalig, onafhankelijk productiehuis", schrijft Lenaerts in een persbericht.

In september 2012 was Tom Lenaerts de gastheer van De Kruitfabriek op Vier, het vernieuwde VT4. Maar de actuashow kon de hoge verwachtingen niet inlossen en werd in 2013 afgevoerd.

Lenaerts begon zijn tv-carrière achter de schermen bij 'Morgen Maandag' (1993) van Mark Uytterhoeven op het toenmalige TV1. Zijn doorbraak kwam er enkele jaren later al toen hij samen met Bart De Pauw 'Schalkse Ruiters' (1996) op de buis bracht. Het duo maakte samen ook nog 'Mannen op de Rand van een Zenuwinzinking' (2001) en 'De Mol' (1998).

"Tom Lenaerts heeft 16 jaar lang alle mogelijke kansen gekregen binnen Woestijnvis, vandaag kunnen we alleen maar betreuren dat hij beslist heeft om zijn contract te verbreken", zo reageert productiehuis Woestijnvis.

Ook bij VIER is men ontgoocheld over het vertrek van Lenaerts. "We hadden Tom veel liever in het voorbije seizoen mee voorop in onze creatieve strijd gezien. Niettemin wensen we hem alle succes met zijn nieuwe plannen", zegt woordvoerder Kristof Demasure.

Foto VIER

Nu in het nieuws