Geena Lisa: "Ik kan eindelijk terug VRT binnenwandelen zonder krop in de keel te krijgen"

Op 25 juni is het al weer 5 jaar geleden dat wijlen Hilde Rens (†37), beter bekend als Yasmine, uit het leven stapte. Geena Lisa (41) was een van de beste vriendinnen van Hilde en er gaat nog steeds geen dag voorbij dat Geena niet aan haar denkt. "Dat gemis verdwijnt niet", zegt ze.

mgeysmans

Geena Lisa en Hilde Rens zijn jarenlang de beste vriendinnen geweest. Het was voor Geena dan ook een donkere dag toen bekend werd dat, zangeres en presentatrice, Hilde er niet meer was. "Ik heb haar bijna 20 jaar gekend en onze levens hebben altijd heel gelijk gelopen. Ik heb alles van dichtbij meegemaakt en ik ben dan ook lang in shock geweest. Het gemis verdwijnt niet, maar het slijt wel. Ik kan ondertussen terug de VRT binnenwandelen zonder een krop in mijn keel te krijgen" zo zegt Geena.

De twee vriendinnen hadden nog zoveel plannen samen, waaronder een muzikaal feest organiseren voor hun veertigste verjaardag. Helaas is het nooit zover gekomen. "We wilden altijd samen iets doen rond onze veertigste verjaardag. De nadruk leggen op het feit dat kleine meisjes samen groot worden. Maar op het moment dat ik dan 40 werd had ik zoiets van: waar ben je nu?"

"Zeg me dat het niet zo is"

Dit jaar werd voor de eerste keer 'De Passie' op Vlaamse bodem vertoond. Dit spektakel bestaat uit live concerten en zelfgemaakte videoclips, waarmee op een hedendaagse manier het paasverhaal wordt verteld. Geena werd gevraagd om het lied 'Zeg me dat het niet zo is' te zingen, en dat was een schot in de roos. "Mensen vroegen me waar ze de single konden kopen. Toen begon ik te denken. Je kan de single helemaal nergens verkrijgen, dus dan moest ik de single zelf maar uitbrengen. Op 25 juni is het 5 jaar geleden dat Yasmine is overleden, dus dat zou dan mijn eerbetoon aan haar zijn. Ik noem het nummer ook mijn Yasmineliedje."

De single is sinds vrijdag verkrijgbaar. Het nummer wordt door Geena opgedragen aan Yasmine, want ze wil vermijden dat mensen haar vergeten. "Ik wil niet dat mensen de prachtige Yasmine vergeten. Dood ben je pas echt als niemand meer aan je denkt."

EGe

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio