Ook koepels stuk in Antwerpse Zoo

Ook in de Antwerpse Zoo is er stormschade door het onweer van afgelopen nacht. Een aantal van de koepeldaken zijn doorboord met gaten: bij de kleine apen, de mensapen, de wintertuin en restaurant Flamingo. Het gaat om polycarbonaat, telkens dubbel gelaagd en beveiligd, waardoor er nergens ontsnappingsgevaar ontstond.

bieke.lathouwers@gazetvanantwerpen.be

De hagelbollen waren pingpongballen groot. "De tuin werd herschapen in één groot bladerdek, maar de zomerbeplanting zoals onder meer papaya's, komt wonder boven wonder ongeschonden uit de strijd", reageert woordvoerder Ilse Segers. Naast de bongo's is wel één boom omgevallen, eentje die gemarkeerd was om te rooien, maar nu zelf dus gesneuveld is.

"Er is alleen materiële schade en de bezoeker merkt er eigenlijk relatief weinig van, alleen hier en daar grote stapels bijeengeharkte bladeren. Je ziet de schade pas van op de daken zelf en de grootste ravage bevindt zich achter de schermen, waar de voorraad opgeslagen is", weet Segers.

Extra hoveniers en verzorgers werden ingezet en gingen in overdrive om zo snel mogelijk alles op te ruimen. "Tegen 9u was alles weer in orde zodat de Zoo op het normale uur open kon en de bezoeker bediend kon worden. De roofdieren zijn wel binnengebleven omdat er nog onweer werd aangekondigd."

BL

DOEN! in Antwerpen

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio