Brandweer Sint-Niklaas verwerkt 750 oproepen

De brandweer van Sint-Niklaas heeft tot maandagmorgen maar liefst 750 oproepen gekregen voor schade als gevolg van een plaatselijke regen- en hagelbuien. In Oost-Vlaanderen situeren de meeste problemen zich verder over een strook in het Meetjesland en gemeenten ten noorden van Gent, maar niemand raakte gewond, zo blijkt uit een rondvraag om 08.00 uur.

ikerremans

De onweerszone trok maandag vanaf 01.30 uur via Aalter de provincie Oost-Vlaanderen binnen. Daar kreeg de lokale brandweer 80 oproepen voor ondergelopen kelders en glasschade en werd er versterking geboden uit Nevele. Door een ondergelopen tunnel in de Aalterse Stationsstraat reed een wagen zich ook vast. Verder in het Meetjesland is er vooral schade in de zone Zomergem, Eeklo en het noorden van Gent, waar de brandweer ruim honderd oproepen kreeg voor schademeldingen uit Lovendegem, Evergem, Kluizen, Ertvelde en Sleidinge. Naast particulieren liepen daar ook verschillende bloemisterijen schade op aan serres.

De zwaarste problemen situeren zich in het Waasland, waar de brandweer Sint-Niklaas een lijst met 750 schademeldingen aan het verwerken is. In het AZ Nikolaas zijn glaskoepels beschadigd, net als bij een aantal bedrijven, en kregen heel wat particulieren te maken met schade aan koepels, dakramen, veranda's, serres of daken of deuken in wagens. Verder in het Waasland is er ook schade in Wachtebeke (beperkt), Moerbeke-Waas en waren er ook 75 schademeldingen voor de brandweer uit het centrum van Beveren en deelgemeente Melsele.

De hagelbollen waren op verschillende plaatsen vier tot vijf centimeter groot, de grootte van een pingpongbal, aldus de brandweerkorpsen. Voor zover bekend raakte niemand gewond, er zijn ook geen nood- of interventieplannen afgekondigd, zo werd vernomen bij de federale diensten van de gouverneur.

Foto BFM

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners