Meer dan 700 oproepen voor Antwerpse brandweer

Antwerpen likt maandagochtend zijn wonden na de passage van een zwaar onweer met hagelbuien over het stadscentrum in de loop van de nacht. De brandweer kreeg er al ruim 700 oproepen te verwerken. Het gaat vooral om schade aan ramen, glaskoepels en auto's, al was er ook even sprake van wateroverlast, onder meer in de Bolivartunnel onder het Justitiepaleis richting A12.

ikerremans

De onweerscel kwam rond 2.30 uur vanuit het Waasland Antwerpen binnen langs Hoboken en trok vervolgens over het stadscentrum en Merksem, voor hij wat in kracht afnam en via de regio Turnhout ons land verliet. Vooral in Antwerpen-Noord is de ravage groot, zo laat de brandweer weten. Die laatste is met alle beschikbare ploegen aanwezig op het terrein, ondanks het feit dat ook heel wat brandweerwagens en -materieel het afgelopen nacht hard te verduren kregen, en zal allicht nog de hele dag bezig zijn met de waslijst aan oproepen af te werken.

De stad Antwerpen is maandagochtend eveneens begonnen met het opmeten van eventuele schade aan de stedelijke infrastructuur, maar daarover is nog geen duidelijkheid. De stad zal in de loop van de dag via haar website antwerpen.be wel haar inwoners wegwijs maken inzake wat ze moeten doen indien hun woning of wagen schade opliep.

Foto BFM

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER