1 / 2
thumbnail: null
thumbnail: null

Antwerpen en Waasland opgeschrikt door supercel

Grote delen van Vlaanderen en Wallonië zijn afgelopen nacht opgeschrikt door een bijzonder zwaar onweer met hagelbollen. Weerman David Dehenauw spreekt van een supercel. Rond 3u45 was het ergste onweer in Vlaanderen voorbij waarna Nederland de volle lading kreeg.

drombouts

VTM-weerman Dehenauw voorspelde zondag nog dat de hagel die zaterdagavond de interland van de Rode Duivels verstoorde, weer van de partij kon zijn, en dat bleek ook het geval te zijn. Rond middernacht kreeg West-Vlaanderen de volle laag.

Antwerpen kreeg het rond 2u30 zwaar te verduren nadat eerder al het Waasland getroffen was. Vanuit onder meer Kruibeke, Sint-Niklaas, Hoboken, Merksem en Antwerpen-Centrum kwamen veel meldingen binnen van schade aan auto's en ramen.

De brandweer kreeg tientallen oproepen binnen. In Merksem stond de Lambrechtshoekenlaan gedeeltelijk blank. De Antwerpse politie sloot wegens wateroverlast de Bolivartunnel (richting A12) en de tunnel aan de Schijnpoortweg tijdelijk af voor het verkeer.

Ook maandagmorgen zijn door wateroverlast twee rijstroken van de Kennedytunnel richting Gent nog afgesloten.

Bekijk de onweersfoto's van onze lezers (album) Apocalypse in beeld (album en video) Twitter: "Apocalypse now boven Antwerpen" Meer dan 700 oproepen voor Antwerpse brandweer Brandweer Sint-Niklaas verwerkt 750 oproepen

Foto: BFM

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER