1 / 2
thumbnail: null
thumbnail: null

Arctic Monkeys sluiten bloedhete tweede Pinkpopdag af

De Britse groep Arctic Monkeys heeft de tweede dag van Pinkpop 2014 met een knal afgesloten. De jongens uit Sheffield mochten het podium op toen de weide net weer op adem was gekomen na een broeierig hete dag en gaven meteen van jetje. Toppers als 'Do I wanna know?', 'Crying Lightning' en 'I Bet That You Look Good On The Dancefloor' joegen de temperatuur nog enkele graden de hoogte in.

tmas

Eerder op zondag genoot Landgraaf van onder andere Editors, Robert Plant en The Kooks. Intergalactic Lovers hield met een puike set de Belgische eer hoog. Morgen is de derde en meteen ook laatste dag van Pinkpop. Op het programma staan onder andere Stromae en Arcade Fire. Metallica sluit het festival 's avonds af.

Lees ook: Intergalactic Lovers: Belgen aan het feest op Pinkpop

Bloedheet

Zoals voorspeld was het zondag tegen de 30 graden in Landgraaf. Werden de bezoekers zaterdag nog beschermd door de bewolking, op de tweede festivaldag scheen de zon nietsontziend op het festivalterrein. Op het heetst van de dag kropen mensen samen in elk schaars streepje schaduw dat te vinden was. Als ze tenminste niet per se bij een van de twee buitenpodia of in de bloedhete tent een optreden wilden zien. Het nieuwe, vierde podium bewees deze 45e editie meteen zijn dienst. Stage 4, een intiem podium buiten het officiële festivalterrein, bood bezoekers een welkome plek uit de zon. In de open tent staat maar drie keer per dag een beginnende act, maar de hele zondag stond het onder de overkapping vol met mensen.

Aan de dringende oproep van de organisatie om vooral goed te drinken en smeren, werd massaal gehoor gegeven. Bij de drie stands waar het hele weekend gratis drinkwater wordt verstrekt, stonden ellenlange rijen. Ook bij het toilethok waar gratis zonnebrandcrème ligt, was het de hele zondag dringen. Op voorhand was al extra water ingeslagen en een woordvoerder van het festival rekent dit jaar op een recordafzet. Het hoogtepunt lag in 2012 op 65.000 liter. Naar verwachting gaat er dit Pinkpopweekend meer dan 75.000 liter gratis water doorheen. Ook wordt er opvallend meer frisdrank verkocht.

ToMas/Belga, Foto's Hub Dautzenberg/RL