Hagelstorm: Wingene hoopt op steun schadefonds

Print

Hagelstorm: Wingene hoopt op steun schadefonds

De West-Vlaamse gemeente Wingene steekt de procedure voor de aangifte van schade aan landbouwgewassen in gang. Dat gebeurt via de schattingscommissie. Die beslissing komt er nadat een hagelstorm alle gewassen in de regio heeft vernield, meldt het bestuur zondagmiddag.

Hebt u zelf ook schade geleden door de hagelstorm en wilt u daar over getuigen in de krant? Laat het ons dan weten via hier@reageren.be.


Nu de omvang van het noodweer duidelijk wordt in Wingene neemt de West-Vlaamse gemeente maatregelen. Per geteisterd landbouwperceel kan er een aanvraagformulier ingevuld worden. Ondertussen kan er best ook al inschatting van het volume en het aantal euro's van de schade opgemaakt en schriftelijk overgemaakt worden.

Alle info is te vinden op de website van Wingene. Hagelstenen met de grootte van een pingpongbal hebben tal van serres vernield en landbouwgewassen plat gelegd. Het bestuur liet ook al weten een dossier over te maken bij het rampenfonds, zodat slachtoffers hun schade, die niet gedekt wordt door de gewone verzekering, alsnog kunnen inbrengen. Bij het noodweer raakten honderden huizen en bedrijven beschadigd. De brandweer noteerde inmiddels al meer dan 280 oproepen. Zeven brandweerkorpsen schoten zaterdagavond en vannacht te hulp, goed voor 123 brandweerlui en 35 brandweerwagens. Ook de civiele bescherming bood hulp.

Belga
Foto belga

Lees ook:

Nu in het nieuws