1 / 2
thumbnail: null
thumbnail: null

Emotioneel afscheid in Brugge van Mikey Peeters

Zaterdagochtend is in Sint-Michiels bij Brugge afscheid genomen van de 19-jarige Mikey Peeters. Peeters kwam vorig weekend om het leven na een steekpartij op de Grote Markt van Brugge. De begrafenis werd bijgewoond door honderden familieleden, vrienden en kennissen. Ook een delegatie van het Brugse stadsbestuur, voorafgegaan door burgemeester Renaat Landuyt, bracht een laatste groet.

jrosquin

Een week na de dodelijke steekpartij nam Brugge afscheid van de jongeman. De Sint-Michielskerk zat volledig vol, en ook buiten stond nog een honderdtal mensen de afscheidsviering te volgen via luidsprekers en televisieschermen, waarop een lange reeks foto's werd getoond van Peeters.

Stilte

Tijdens de viering werd teruggeblikt op het levensverhaal van het slachtoffer en op de omstandigheden waarbij de jongen om het leven kwam. "De Brugse Markt is een plaats van ontmoeting. Dat was het deze week ook, maar het was anders dan anders. Het was een plaats waar vooral stilte heerste", verwees de priester naar de witte mars die woensdag 3.500 mensen lokte.

Toen de vriendin van Mikey Peeters het woord nam, werd het heel stil in de kerk. Tijdens een emotionele speech blikte ze terug op hun jaar samenzijn. "We hadden nog een hele toekomst voor ons. Slaap zacht mijn held, mijn jongen", besloot ze kranig.

Mikey Peeters werd vorige week zaterdag neergestoken na een avondje stappen. Een verdachte is al opgepakt, naar een tweede verdachte wordt nog gezocht.

Belga Foto's Belga

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio