Geena Lisa en Julie Taton zijn eerste ambassadrices van 'Dieren voor dieren'

'Dieren voor dieren' is een actie van dierenasiel Het Blauwe Kruis, dat het aantal dieren in asielen wil doen verminderen. Dat is een hele opgave als je ziet dat er in 2012 liefst 55.000 katten en honden in een asiel terecht kwamen. Daarom zetten dierenliefhebbers Geena Lisa en Julie Taton hun schouders onder dit nobele project.

egeboers

De bedoeling van 'Dieren voor dieren' is het inzamelen van 400.000 maaltijden voor asieldieren. Dierenvoeding Pedigree en Whiskas maken dit project samen met het commercieel bedrijf Mars Belgium voor de achtste keer mogelijk. De enige verandering dit jaar zijn de ambassadrices. "Het zit zo dat wij ieder jaar steeds meer maaltijden voor dieren verzamelen. Vorig jaar hadden we er 350.000 verzameld, maar de tendens van overvolle asielen blijft helaas wel. Met onze bekende ambassadrices hopen we dit probleem wat meer in de aandacht te kunnen brengen", aldus de woordvoerster van Mars Belgium.

Je bezorgt het asiel één maaltijd per aankoop van 10 euro bij Pedigree of Whiskas. Je kan ook simpelweg de Facebook-pagina van Pedigree leuk vinden en dan wordt er ook al een dier blij gemaakt met een maaltijd.

"Dieren zijn geen zak vuil!"

Het is vooral opvallend dat er veel dieren in het asiel terecht komen tijdens de zomermaanden. Reden daarvoor is het feit dat mensen vaak niet weten wat te doen met hun dier als ze op vakantie gaan. "Het is gewoon onbegrijpelijk dat mensen hun dier dan zomaar op straat kunnen zetten. Ik zou wel eens met zo iemand willen praten om te weten wat er in hun hoofd omgaat. Echt schandalig. Daar willen wij iets aan doen. Ik heb zelf 7 honden, dus ik kan het niet snappen dat mensen hun dier zomaar in de steek kunnen laten", zo zegt Geena.

Er zijn verschillende oplossingen om je dier een goed onderkomen te geven als het gezin op vakantie gaat. Maar dat vraagt natuurlijk een voorbereiding die mensen vaak niet nemen. "Je kan iemand van de familie je dier laten verzorgen, of je kan het naar een dierenhotel brengen, of neem het gewoon mee op vakantie", legt Julie uit. "Inderdaad, Chris Dusauchoit brengt zijn hond altijd naar een dierenhotel en dat vindt hij geweldig", gaat Geena verder.

Op de websites van Whiskas en Pedigree staan ook een aantal tips om vakantieregelingen te treffen met je huisdier. De tip die beide ambassadrices nog willen meegeven luidt als volgt: "Neem enkel een huisdier als je ervoor kan zorgen. Niet één dag, maar altijd!"

Evelien Geboers

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio