Man verkleed als gorilla neergeschoten in zoo door veearts die "apenuitbraak" vreesde

Een 35-jarige medewerker van de Zoo Loro Parque in Tenerife zal zich de laatste rampenoefening voor eeuwig en altijd herinneren. Toen hij zich in een gorillapak had gehesen, voelde hij korte tijd later een intense pijn in zijn been. De veearts van de zoo bleek de man te hebben neergeschoten met een verdovingspijltje goed voor een gorilla van bijna 200 kilogram.

mgeysmans

De medewerker had zich met enige tegenzin in het gorillapak gehesen toen bleek dat de zoo die dag een rampenoefening hield om op mogelijke uitbraken van dieren gepast te kunnen reageren. De medewerker moest voor de gelegenheid een aap naspelen die was losgebroken, maar de aanwezige dierenarts was zich daar totaal niet van bewust. Toen hij de paniekerige medewerkers zag staan en een aap opmerkte, twijfelde hij geen moment om zijn verdovingsgeweer te grijpen en een pijltje in het been van de 'aap' te schieten.

Collega's van de neergeschoten man alarmeerden daarop snel de hulpdiensten, die de toestand van de neergeschoten 'aap' nauwlettend in het oog hielden. Volgens de woordvoerder van de zoo heeft de medewerker op geen enkel moment in levensgevaar verkeerd en zou het nu alweer een pak beter gaan.

MiGe

MEER OVER zoo

Nu in het nieuws