Mobiele applicatie loodst bestuurder naar vrije parkeerplaats

Een nieuwe mobiele applicatie loodst autobestuurders naar een vrije parkeerplaats. Die toepassing, die de naam "App" kreeg, werd ontwikkeld door parkingbeheerder Interparking en donderdagochtend voorgesteld in Brugge.

mgeysmans

De applicatie laat toe om op een vlotte manier een parkeerplaats te vinden via een overzichtsplannetje. De gebruiker krijgt dan het adres en ziet meteen of er nog plaatsen vrij zijn. Eenmaal een parking gekozen, geeft de applicatie de route aan. De toepassing werd in Brugge voorgesteld. Op drukke dagen is namelijk het moeilijk om de wagen kwijt te kunnen. Dat brengt ook hinderlijk zoekverkeer met zich mee, waar Brugge komaf wil mee maken.

"Zoals u ziet, zijn we als stadsbestuur constant bezig met zoeken naar oplossingen om het parkeerbeleid in Brugge te verbeteren. En daarbij maken we ook dankbaar gebruik van technologische innovaties", klinkt het bij burgemeester Renaat Landuyt en schepen van Mobiliteit Annick Lambrecht.

De applicatie zal ook te gebruiken zijn in alle steden waar Interparking actief is. Dat zijn er 12, waaronder Antwerpen en Brussel, goed voor 68 parkeerparken.

MiGe

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio