Afscheid van Antwerp Ladies

De Royal Antwerp F.C. Ladies spelen vrijdagavond 6 juni hun allerlaatste match onder stamnummer 1 in de rood-witte clubkleuren tegen PSV Eindhoven op het veld van Kontich. De talrijke supporters beloven een afscheidsfeest om u tegen te zeggen.

drombouts

Om op BeNe League-niveau te kunnen spelen (hoogste niveau in België, met wedstrijden tegen Nederlandse topclubs), gingen de dames van Kontich enkele jaren geleden onder de vleugels van Beerschot voetballen. Want BeNe League-competitie is enkel mogelijk voor clubs die ook een mannenteam in eerste of tweede nationale hebben spelen.

Na het faillissement van Beerschot konden de meisjes dankzij bemiddeling van het Antwerps stadsbestuur bij RAFC Antwerp terecht, maar dat gedwongen huwelijk boterde al snel niet meer. RAFC Antwerp vond de Antwerp Ladies te duur en wou ervan af. Met als gevolg dat de besturen van K. Kontich FC en Royal Antwerp FC Ladies beslisten om alle dameselftallen van R. Antwerp F.C. vanaf volgend seizoen weer onder te brengen in de clubstructuur van Kontich. Er zal aangetreden worden in eerste nationale, derde nationale en eerste provinciale.

Een bittere pil. De Antwerp Ladies wonnen dit seizoen buiten een bekermatch geen enkele wedstrijd en scoorden vooral met de door showbizzfotograaf Henk Van Cauwenbergh gemaakte lingeriekalender.

"Onze meisjes moesten via ATV vernemen dat de Great Old zijn damesvoetbal afstootte", zegt sportief manager Willy Valenberghs. "We hadden contact met KV Mechelen, maar die club hield de boot af. De leegloop is bezig. Veel speelsters vertrokken al naar Lierse of OH Leuven, omdat ze daar in de BeNe League kunnen blijven spelen."

KMA

Foto Bert Hulselmans: De eind vorig jaar in de kleedkamer van de Bosuil geschoten lingeriekalender, met showbizzfotograaf Henk Van Cauwenbergh.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Kontich