1 / 4
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null

Witte Mars in Brugge na dood Mikey

In het centrum van Brugge hebben woensdag ongeveer 3.500 mensen meegelopen in een Witte Mars tegen zinloos geweld. De stille optocht kwam er op initiatief van de vrienden van Mikey Peeters. De 19-jarige Bruggeling werd vorige vrijdagochtend op de Markt in Brugge met messteken van het leven beroofd.

jrosquin

Onmiddellijk na zijn overlijden werden verschillende Facebookpagina's opgericht om de vermoorde jongeman te herdenken. Op één van de pagina's werd opgeroepen om in het centrum van Brugge een Witte Mars te houden ter herdenking van Mikey en andere slachtoffers van zinloos geweld. De stad Brugge schaarde zich snel achter het initiatief en verleende haar medewerking. Burgemeester Renaat Landuyt stapte ook zelf mee in de optocht. In het stadhuis ligt nog tot en met zaterdag een rouwregister.

De Witte Mars startte om 19 uur aan de plaats van de feiten op de Markt van Brugge. Van daar ging het richting Eiermarkt om langs de Noordzandstraat tot op 't Zand te wandelen. Daarna keerde de stille optocht via de Steenstraat terug richting Markt. Even na 19.30 uur werden daar 2.000 witte ballonnen onder applaus opgelaten.

Mikey Peeters kreeg het op vrijdag 30 mei rond 5 uur aan de stok met twee prille twintigers. Het kwam tot een schermutseling waarbij één van de verdachten het slachtoffer zes messteken toediende. De jonge Bruggeling overleed even later in het ziekenhuis aan zijn verwondingen. Ondertussen werd één verdachte al aangehouden nadat hij zich had aangegeven bij de politie. Steven V.G. (21) verschijnt vrijdag voor de raadkamer. De tweede verdachte blijft vooralsnog voortvluchtig.

Belga Foto's Belga

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio