Sportievelingen kijken uit naar nieuwe fietsostrade

Sportievelingen kijken uit naar nieuwe fietsostrade

Sportievelingen kijken uit naar nieuwe fietsostrade

Print
Essen -Gilberte Verbeeck (52) rijdt regelmatig route Wildert-Antwerpen

In Essen zijn twee trajecten van de fietsostrade afgewerkt, samen goed voor 900 meter fietsweg. Het traject van de fietsostrade Antwerpen-Essen is daarmee voor 76% afgerond en daar is fietsfanaat Gilbert Verbeeck (52) niet weinig blij mee.


De rode fietsweg in dubbele rijrichting en met 3 meter breedte loopt langs de spoorweg (lijn 12). De nieuwe stukken fietsostrade maken de stations in Essen beter bereikbaar en zorgen voor een snelle, comfortabele fietsverbinding naar de scholen in Essen en Kalmthout. Die loopt langs de spoorweg (lijn 12) en de provincie Antwerpen heeft zich geëngageerd om ze helemaal befietsbaar te maken.

“De werken zijn perfect volgens plan verlopen”, zegt Luk Lemmens, geduputeerde voor Mobiliteit. “Je fietst nu over een nieuwe fietsweg met dubbele rijrichting, in rode cementbeton en met een breedte van drie meter. Als provinciebestuur hechten we veel belang aan bovenlokale fietsroutes voor woon-werk- en woon-schoolverplaatsingen.

Gilberte Verbeeck (52) uit Wildert promoot de fietsostrade met veel enthousiasme. “Sinds september maak ik er de gewoonte van om met de fiets naar mijn werk in Antwerpen te rijden. Eigenlijk ben ik met de fiets bijna even lang onderweg als wanneer ik met de trein zou gaan, want dan moet ik met mijn fiets eerst naar het station rijden, daar wachten op de trein die me naar Antwerpen brengt en daar dan weer de fiets nemen om op mijn werk te geraken. Het is mijn sport geworden.”

Uitgewaaid

Gilberte neemt de fietsostrade in Wildert en rijdt zo langs de spoorlijn tot Kijkuit. Daar is de fietsostrade onderbroken tot Heide.
“Tot Kapellen maak ik dan weer gebruik van de fietsostrade”, zegt ze. “Een heel mooi stuk. Van Kapellen tot Mariaburg is het fietspad weer onderbroken. Van daaruit fiets ik verder naar de Noorderlaan op Luchtbal.”

Ik ben bij dat ik deze gezonde en sportieve klik heb kunnen maken. Wanneer ik op mijn werk aankom of weer thuiskom, ben ik helemaal uitgewaaid. Mijn gezondheid is er een stuk op vooruit gegaan. Bovendien brengt het mij financieel ook nog wat op, want voor iedere kilometer die ik afleg krijg ik een fietsvergoeding van zo’n 9 euro per dag.

Momenteel is 76% van de fietsostrade Antwerpen-Essen befietsbaar en binnenkort is ook een nieuw traject in Kapellen klaar. De fietsostrade heeft een bovenlokaal karakter. De lokale fietspaden die de fietsostrade kruisen, zorgen voor de aansluitingen naar bedrijvencentra, scholen en dorpskernen.

Info: www.fietsostrades.be

MaTi
Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio